Află mărimea potrivită a pantofilor urmând paşii de mai jos.

Pentru că mărimile diferă de la un producător la altul, fiecare produs de pe site-ul nostru a fost măsurat individual de echipa Giraffe Shoes.

Dacă doreşti să te consulţi cu echipa Giraffe Shoes, nu ezita să ne contactezi pe

 0753 060 219

Lasă-ne un mesaj cu modelul la care te-ai gândit şi dimensiunea tălpii copilului. Noi îţi putem spune ce mărime trebuie să alegi.

 

Pasul 1: Poziţionează piciorul copilului cu călcâiul lipit de perete şi trasează o dungă în dreptul degetului mare. Pasul 2: Măsoară lungimea tălpii în linie dreaptă de la vârful degetului până la călcâi, fără să rotunjeşti. În exemplul de mai jos talpa măsoară 19.2 cm.


Pasul 3: Alegerea mărimii.

Dimensiunea notată între paranteze, în dreptul fiecărei mărimi, se referă la lungimea branţului (dacă acesta este detaşabil) sau la lungimea din interiorul pantofului.

În descrierea fiecărui produs de pe site-ul nostru găseşti indicaţii cu privire la calapod sau la suplimentul de creştere care trebuie adăugat, în funcţie de model. Te rugăm să respecţi aceste recomandări.

Dacă talpa piciorului are 192 mm, în secţiunea filtrelor (partea stângă a ecranului), se pot selecta toţi pantofii care au lungimea interioară intre 195 si 206 mm (de exemplu). În acest fel, vedem toţi pantofii disponibili care i se potrivesc copilului.Pantoful ales ca şi exemplu are specificaţiile următoare: “Acest produs este fabricat pe calapod standard. Vă recomandăm să lăsaţi un spaţiu de 8 - 10 mm faţă de cât măsuraţi talpa piciorului”Talpa din exemplu măsoară 19.2 cm (adică 192 mm), adăugăm marja recomandată de 8-10 mm. Vom alege astfel, mărimea 30 cu 202 mm.

Verificare:

Opţional, poţi face o verificare simplă. După ce ai adăugat marja recomandată în descrierea produsului ales, decupează foaia de hârtie exact la lungimea pantofului pe care îl vei primi (202 mm în exemplul de mai sus). Vei putea verifica dacă, după decupare, marja recomandată a ramas cea pe care o doreşti.Tips&Tricks:

-        Nu măsura copilul atunci când acesta stă culcat sau cu piciorul relaxat. Talpa se întinde la maximum atunci când copilul îşi lasă toată greutatea pe ea

-        Foloseşte întotdeauna o riglă sau ruletă când faci măsurătoarea

-        Măsoară ambele picioare şi alege mărimea pantofilor în funcţie de piciorul mai mare

-        Verifică dimensiunea piciorului în mod regulat, chiar dacă sezonul nu s-a schimbat, este posibil ca pantofii pe care ii poartă copilul să fie mici. Intervalul recomandat pentru verificare este:

* din două în două luni până la 2 ani

* din patru în patru luni intre 3 – 5 ani

-        * din şase în şase luni peste 6 ani

-        Știm că este greu câteodată să determini copilul să stea nemişcat pentru a-l măsura. Măsoară piciorul copilului cu blândete, alege un moment potrivit al zilei când nu este prea obosit şi nici nu îi este foame.

O alternativă la exemplul de mai sus (mai ales pentru copii foarte mici) este să aleagă să facă o activitate la o măsuţă, la care să stea în picioare. Nu este nevoie să desenezi tot conturul pe o foaie (poate tocmai foaia îi atrage atenţia). Este suficient să stea cu piciorul gol pe parchet / gresie, unde se poate trasa o dungă cu creionul, care poate fi ulterior ştearsă

Foarte important: Proba încălţămintei se face în casă, pe o suprafaţă curată, care nu lasă urme pe talpa pantofului . Dacă ulterior doriti să returnati sau schimbati încăltămintea, aceasta NU trebuie să aibe urme de uzură. Dacă după ce merge câteva minute prin casă cu încăltămintea, se văd urme pe picior, mărimea sau calapodul nu sunt potrivite. În acest caz, vă sfătuim să ne contactati pentru a găsi un alt model potrivit copilului dumneavoastră.

-        Calapodul: Descrierea pantofilor conţine informaţii despre calapodul pe care sunt fabricaţi. Dacă piciorul copilului tău este mai îngust, nu iţi recomandăm să alegi un pantof cu descrierea calapod mediu – lat sau lat. Dacă ştii că talpa copilului este mai pufoasă sau are ristul înalt, nu îţi recomandăm să alegi un pantof cu calapot standard – îngust sau îngust.

În secţiunea filtrelor (partea stângă a ecranului) ai posibilitatea să selectezi doar calapodul care te interesează:


-        Poţi face o dublă verificare măsurând şi pantofii pe care îi poartă copilul în prezent (se măsoară branţul din interiorul pantofului). Pantofii pe care îi achiziţionezi trebuie să aibă dimensiunea interioară mai mare sau cel putin egală cu cea a branţului măsurat.

        -