Instrucţiuni de folosire şi întreţinereȊncălţămintea se curăţă după fiecare purtare. Ȋncălţămintea nu se spală în maşina de spălat automată!


Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi pentru a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de pantofi în aceeaşi perioadă de timp. Ȋncălţămintea umedă se usucă lent, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe.


Talpa încălţămintei se va feri de acţiunea produselor petroliere şi a solvenţilor organici. De asemenea, evitaţi agăţarea sau călcarea în obiecte metalice ascuţite, sticlă spartă, etc.Pantofii cu fata din piele naturală cu suprafaţa lucioasă se îngrijesc prin aplicarea unui strat de cremă de pantofi la culoare sau neutră, cu ajutorul unei cârpe moi, după ce în prealabil au fost înderpărtate resturile de praf sau murdărie.


Pantofii cu faţa din piele naturală suede se vor îngriji cu o cârpă moale uscată.


Ȋn ambele situaţii este interzisă folosirea unor perii aspre deoarece acestea pot produce deteriorări ale feţei pantofului.


Ȋncălţămintea din alte materiale se va curăţa cu o soluţie de săpun şi o cârpă moale. Este interzisă folosirea unor detergenţi lichizi deoarece aceştia conţin solvenţi care atacă materialul de bază al pantofului.

Ȋn cazul pantofilor cu talpa fabricată din piele şi cusături aplicate pe talpă, producătorul nu poate fi făcut responsabil pentru defectele apărute ca urmare a imperfecţiunii drumurilor, trotuarelor sau a terenurilor unde s-au folosit aceştia.